Blomster i huset 2020-07-09T13:33:22+00:00

Blomster i huset

Blomsterarrangement

Billedet viser blomsterarrangementet (lavet af købeblomster) vist fra dagligstuen samt musikværelset

Jeg skal have lavet adskillige blomsterarrangementer til dukkehuset og har nu fået lavet en til dagligstuen. Det er alt sammen købeblomster (mange fra urterpotter, hvor jeg har pillet blomsterne fra hinanden for selv at bruge dem som ønsket), som jeg har arrangeret i en Reutter-skål. Jeg er vældig godt tilfreds med det færdige resultat og Mor var også begejstret. 😊

Jeg startede med i bunden af skålen at anbringe en god klat oasis fix, som er noget klistret stads, der minder om “tyggegummi”/monteringsgummi til dukkehus. Så havde jeg en rigtig god bund at montere i. Da jeg var næsten færdig med at anbringe blomsterne, kom jeg en god sjat lim ned i og sørgede med en tandstikker for, at limen kom ind imellem alle blomster.

Det endte med at blive placeret opad elevatoren, efter jeg tilføjede lange græsstrå for at give det lidt mere liv. Blomsterstanderen, det står på, brugte jeg faktisk kun for at have bedre tilgængelighed, mens jeg arbejdede med blomsterne. Den har en ret mørk rød farve, så jeg har altid regnet med, at den skulle males. Men da jeg anbragte blomstersøjlen mod elevatoren og trådte lidt tilbage for at se, om det var den rette placering, fandt jeg pludselig ud af, at den passede flot sammen med buffeten i mørkerød rosentræ. Så det blev lidt af en positiv hovsa-oplevelse, hvor rummets farvemæssige sammenhæng yderligere blev trukket op. Der er et stykke vej endnu, før det hele hænger sammen, men hvert lille skridt i den rigtige retning, er et skridt nærmere det færdige rum. 🙂

Efeu

Jeg havde prøvet selv at støbe en urtepotte til mit efeu-projekt, men den endte med at blive for bred, og derfor valgte jeg en anden fremgangsmåde. Så jeg lavede selv en urtepotte i fimo, der præcis passer til den lille hylde, jeg skulle have lavet en plante til. Hylden er temmelig smal og går rundt om en søjle, så det var meget begrænset, hvad jeg havde af plads at gøre med. Det er så også første gang, jeg prøvede at arbejde med metalpulver, som jeg børstede på fimoen, før den blev bagt. Jeg er såmænd godt tilfreds med resultatet (selvom jeg fortryder kanten), og de små skønhedsfejl, der måtte være, er camoufleret, når planten er placeret i den. Den lille hank på urtepotten er lavet for at glæde Mor, der har vindueskarmene fyldt med fine urtepotter med lignende pyntehanke.

Puha, det er noget af et projekt at lave en efeu. Jeg sad en hel aften og stansede blade ud og næste aften gav dem facon, dagen efter sad jeg så og limede dem på blomstertråd.

Da første step i efeu-opsætningen var færdiggjort, stod jeg med en halvvissent udseende efeu-plante. Jeg troede, jeg havde lavet rigeligt med grene, men næh nej, jeg måtte lave adskillige flere, næsten dobbelt så mange, både fordi der var for lidt, men også fordi ingen af de lange var lange nok. Jeg forsøgte at overbevise grenene om at blive i de anbragte positioner, hvilket vi bestemt ikke var enige om… Pyh, altså! Da det hele var tørt, pudrede jeg de små af bladene med farvepigment i flere omgange, da farven ikke rigtig ville binde sig til kartonen. Så fik det lak, og så var farven væk igen, så jeg gjorde det samme igen og gav det lak, og igen var det næsten ikke til at se. Og så opgav jeg altså. Til gengæld gik jeg resten af dagen og hostede farvepigment op af lungerne – ups!

Men så blev min efeu endelig færdig! Hele 19 grene gik der til projektet! I løbet af dagen blev jeg løbende ved med at tilføje grene, fordi planten så lidt halvvissen ud. Nu “strutter” den af liv, og den er blevet anbragt på sin rette plads i dukkehuset – men jeg fik ret i, at det ikke af meget af blomsterpotten, man kan se.

Det hele passede så perfekt, at det var lige før, at den “klikkede” på plads! Jeg er yderst tilfreds med det endelige resultat.

Lille blomsterskål med hank

For et stykke tid siden var jeg så heldig at købe flere af den dygtige og desværre afdøde Lene Mathiasens gamle materialer, hvor der også var næsten færdiggjorte blomster imellem, samt nogle små Reutter porcelænsskåle med hank, som jeg aldrig havde set før. De var lavet færdige med rosenbuketter, og selvom de var søde, syntes jeg de manglede et pift. Derfor fandt jeg flere bittesmå blomster i samlingen samt en lille klase bær, som jeg tilføjede, hvorved buketten fik mere liv. Det bliver en charmerende tilføjelse til dukkehuset. 🙂

Blomster i potter

Efter endelig at have fået lavet vindueskarme i dukkehuset, har jeg lavet lidt blomster til huset. Mor har altid været en stor orkidé-elsker, så derfor var jeg naturligvis nødt til at lave nogle orkidéer. Lige fra jeg begyndte at tjene mine første penge, købte jeg altid en orkidé til Mor, når jeg fik løn. Dengang var det populært med et orkidé-hoved med lidt grønt i noget oasis i et fint glas. Det var dog ikke det, det blev til her. De små orkidéer havde vi købt i løskøb på messe engang, så jeg fandt en kunstig plante, hvor bladene kunne bruges. Rødderne er noget snor, jeg faldt over og så ellers lidt kunstig mos. De store orkidéer er også købt i løskøb, dog i en netbutik. De måtte ikke være den mindste smule større, så ville de være for voldsomme, men de er helt perfekte, og jeg synes, blomsten blev meget flot. Her har jeg brugt kunstig mos til at illudere rødder. Den lilla fløjlsplante var fra nogle blomstergrene, vi købte engang, hvor jeg gik i gang med at plukke og skalpere dem for at få konstrueret min potteplante. Buketten er sat sammen af lidt af hvert – to forskellige papirroser, to forskellige slags grønt, både plastik og fra ranke samt den gule blomst, jeg selv lavede af noget gult “drys”, vi har købt engang. Nu er de alle placeret i huset, og for første gang bander jeg over, at vi ikke har flere vinduer… I herreværelset (2), stuen (3) og musikværelset (4), har jeg blot flyttet en pæn færdig plante over i en smuk urtepotteskjuler. Selve urtepotterne kunne ikke være deri, så ragede de op over, og det var, hvis de i det hele taget kunne være der! Så ud med skidtet, og ind med det flotte! I badeværelset står der desuden en lille messingvase, vi købte med blomster i. Men jeg er ikke sikker på, jeg bryder mig om den lille buket, så den ryger nok på et tidspunkt for noget pænere. Jeg har endnu ikke fået lavet specialvinduet til badeværelset, men det kommer jo nok…