3. sal:  Musikværelse og dagligstue

Dagligstuen er adskilt fra musikværelset af en spansk bue, så de voksne kan sidde i sofaen og nyde en kop kaffe, mens de lytter til børnene, der øver.

Musikværelset

Her mangler jeg at få lavet gardinet samt at få skjult nogle ledninger. Desuden har jeg en stol til renovering, der skal stå, hvor pigen sidder.

Ved at gå gennem den spanske bue kommer vi ind i musikværelset, der er ved at udvikle sig til et hyggeligt lille rum. Det pyntede gevaldigt, da jeg fik tapetseret stukloft og anbragt en rigtig stukroset i midten. Loftslisterne afsluttede looket flot. Alle instrumenterne er kommet op på små søm på væggen. Der er en masse pletmaling, der venter mig, efter jeg fik sat lister op overalt. I dette rum er der flere steder, hvor jeg har siddet og filet profiler i flade gulvlister, da de er for smalle til at kunne passes i vinkel op mod hinanden.

Loftslampen er en Lundby-lampe, som jeg har ændret på, da jeg pillede engangspæren med “indbygget” ledning af og satte en fatning med kertepære i, så jeg kan skifte pære, hvis den springer.

Jeg har desuden lavet et lille bord/hylde til den spanske bue, som jeg har lavet en hængeplante til. Bordet er lavet af en bred fodliste og er blevet påmonteret noget ganske tyndt mørkt træ. Jeg har længe været frustreret over søjlen i den spanske bue, som jeg ret hurtigt fik hærværket, så den fik et lille knæk. Da jeg jo er perfektionist har dette irriteret mig til hudløshed! Da jeg gennemgik vore ting, mens jeg ledte efter urtepotteskjulere til at lave blomster i, faldt jeg over kassen med stuk og skulle da lige tjekke inventaret… Til min store forbløffelse havde vi en beholdning af diverse stuk, som jeg ikke engang kunne huske at have købt, blandt andet nogle flotte slanke nogle. Det fik jo lidt gang i de grå celler, så det endte med, at jeg stivede søjlen af med nogle af dem. Og selv om det var en hovsa-løsning, så synes jeg faktisk, det ser ret fedt ud!

Og så har jeg fået lagt gulvtæppe på! Jubih! Nogle af gulvtapeterne var blevet væk for mig, da jeg var aktivt i gang med at lægge gulv, så jeg sad og flåede mig i håret, fordi jeg ikke kunne komme videre. Så kom Mor med endnu et af sine lyse indfald, da hun spurgte til det røde tæppe. Jeg tænkte først på en rædsel, vi havde købt for år tilbage, indtil jeg blev klar over, at hun talte om det fløjlstapet, vi købte for lææænge siden i Gråsten. Vi synes begge, det er vildt flot, så jeg har “sparet” på det, så indtil videre er det kun blevet brugt til det indre af elevatorerne. Men vi blev hurtigt enige om, at det da ville passe vildt godt til musikværelset, så sådan blev det! Yeah!

Hylden ved den spanske bue i dukkehuset lavede jeg for nogle år siden, hvor jeg egentlig tænkte, at jeg ville lade den stå i råt træ, fordi jeg godt kunne lide kontrasten af de to træsorter. Men et eller andet sted fornemmede jeg, at det var en forkert beslutning, men det var først, da jeg fik mine hjernevindinger til at gå i retning af: “Ville det se sådan ud i et hjem fra år 1900?”, at jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at male den med tush og lakere den. Gudskelov kan man stadig sagtens se, at det er to forskellige farver træ, så det er stadig en flot effekt.

På søjlen kan man også se, hvorfor jeg havde brug for lange ranker. Da jeg samlede den, skete der et skred i materialerne, og derfor er der en skønhedsfejl, jeg altid gerne har villet have camoufleret. Og det er det så blevet nu!

Så fik jeg endelig lavet min efeu færdig! Den har stået på projekt-listen i mange år. Hele 19 grene gik der til projektet! I løbet af dagen blev jeg løbende ved med at tilføje grene, fordi planten så lidt halvvissen ud. Nu “strutter” den af liv, og den er blevet anbragt på sin rette plads i dukkehuset.

Musikværelset anno 2009 – med midlertidig væg og el-riller i gulvet.

Musikværelset anno 2006 – noget værre rod.

Musikværelset i “slank” udgave før gulv og el med ledningsriller i gulvet.