Mad-opstillinger

Realistiske scenarier

Vort dukkehus er nu endelig ved at “samle sig” så meget, at jeg er begyndt at kunne skabe små realistiske scenarier, og jeg elsker det. Gudskelov er mine evner (eller også er det mit værktøj 😜) blevet så meget bedre de senere år, at mine kreationer også er blevet mere realistiske. Jeg laver ofte rigtig meget research, inden jeg begynder på et projekt, for at få det så realistisk som muligt. Siden jeg begyndte på dét, er mine ting blevet endnu bedre.

Fra jeg så det første gang, har jeg elsket idéen om musselmalet porcelæn til dukkehuset, fordi det er så dansk. Men det er også pokkers dyrt, hvilket der er en grund til, for det er hammerflot. Men efter et nyligt køb kan jeg for første gang dække op til en kop eftermiddagsthe. 🥰

Så er der dækket op til en kop the med lidt godt til… 😉

Mors julekalender 2018 indeholdt en tallerken med skinkestykker i tern samt min barndoms Tekno kødhakker, der var blevet fyldt med skinketern og havde gang i en god produktion af fars. Jeg lavede også nogle få karbonader, bare for en god ordens skyld. 😉 Jeg fik ret hurtigt lov til at sætte det op i dukkehuset, og Mor nød i dén grad at studere alt det, der skete i køkkenet.  🙂

Jeg havde fået lavet asier i fimo, men var ikke tilfreds med dem, da de lignede rå og ikke syltede asier. Men dermed ikke sagt, at de ikke kunne bruges! Når der nu er blevet syltet så meget, er jeg jo nødt til også at vise processen i det hele! 😀 Dette arrangement var mestendels lavet for at glæde Mor, der sad meget og kiggede ind i dukkehuset. Det er meningen, at jeg med tiden også vil lave nogle asier, der er ved at blive skrællet og udhulet.

Jeg har til sylteprojektet siddet og trillet en uendelig mængde ærter, så derfor måtte jeg jo også lave processen med at bælge dem. Jeg lavede nogle stykker, der er åbne, så man kan se ærterne indeni, og jeg har lavet hele tomme bælge samt halve tomme bælge. Selve ærtebælgningen her er også bare hurtigt sat op, og jeg skal senere have lavet et mere permanent arrangement, da både ærter og asier er stablet op omkring en gang hvid monteringsgummi.

Der arbejdes med grønsager under sylteprocesserne…

Der bages i køkkenet.

Rødbeder og ærter i opstilling på bryggersbordet

Hedengangen kikkasse med kagebagning i gang

Fødselsdagslagkage beklædes med marcipan i december måned

Marcipansnitter med nougat under processen

Julemiddag 2016

Nytårsaften holdes altid med stil. 😉

Konditoriets disk med lækre kager